Bemutatkozás

Alapító: Dr. Farkas Alexandra

kutató, tudományos újságíró, 2020 Leginspirálóbb Fiatal Tehetsége

Néha óriási szakadék van a két oldal: a tudományok képviselői és a befogadók között. Épp ezért nagy szükség van olyan emberekre, akik mindkét oldalt megértik és hidat tudnak képezni köztük.

Mottó

Farkas Alexandra gimnázium óta az égbolt szerelmese, ezért rendszeresen keresi és fotózza az olyan különleges égi fénytüneményeket, mint az éjszakai világító felhők és a halójelenségek. Később másutt is csapdába ejtette a fény: doktori kutatásai alatt kérészeket érintő ökológiai fénycsapdák vizsgálatával foglalkozott. Szakmai sikerei ellenére szíve máshová húzta, így mára legfontosabb küldetése az új tudományos eredmények hiteles népszerűsítése lett, és az elmúlt években több mint kétszáz környezettudományi témájú ismeretterjesztő cikket publikált.

A FarkasSzem tudományos ismeretterjesztő blogot 2017-ben és 2018-ban a Juhari Zsuzsanna – az Élet és Tudomány munkatársa – emlékére létrehozott blogpályázaton a szakértő zsűri különdíjjal, elismerő oklevéllel méltatta.

Tudománynépszerűsítő munkája és kutatói tevékenysége elismeréseként a La Femme magazin 2017-ben az 50 tehetséges magyar fiatal közé választotta, 2018-ban pedig a Nemzeti Tehetség Program tudományos védnöke lett. 2020-ban elnyerte az Inspiráló Nők Díjat a leginspirálóbb fiatal tehetség kategóriában. Médiamegjelenések itt.

Belegondolni abba, hogy a tudásod olyan élményekhez juttat másokat, amelyek a benned élő közlési vágy nélkül nem léteznének – ez a te valódi nyilvánosságod!

Rosa Susana Durao Nhancale