Bemutatkozás

Alapító: Dr. Farkas Alexandra

tudománykommunikációs szakértő, tudományos újságíró

Néha óriási szakadék van a két oldal: a tudományok képviselői és a befogadók között. Épp ezért nagy szükség van olyan emberekre, akik mindkét oldalt megértik és hidat tudnak képezni köztük.

Mottó

Farkas Alexandra gimnázium óta az égbolt szerelmese, ezért rendszeresen keresi és fotózza az olyan különleges égi fénytüneményeket, mint az éjszakai világító felhők és a halójelenségek. Később másutt is csapdába ejtette a fény: környezetbiológiai doktori kutatásai alatt kérészeket érintő ökológiai fénycsapdák vizsgálatával foglalkozott. Szakmai sikerei ellenére szíve máshová húzta, így mára legfontosabb küldetése az új tudományos eredmények hiteles és közérthető népszerűsítése lett, és az elmúlt években több mint 250 környezet- és agrártudományi témájú cikket publikált. A napjainkban tapasztalható hatodik kihalási hullámról saját rovatot vezet az Élet és Tudományban, de jelentek meg írásai a Varázslatos Magyarország, az A Földgömb és a National Geographic magazinokban, valamint a tudás.hu oldalon is.

Tudománynépszerűsítő munkája és kutatói tevékenysége elismeréseként a La Femme magazin 2017-ben az 50 tehetséges magyar fiatal közé választotta, 2018-ban pedig a Nemzeti Tehetség Program tudományos védnöke lett. 2020-ban elnyerte az Inspiráló Nők Díjat a Leginspirálóbb Fiatal Tehetség kategóriában, 2021-ben pedig Az Év Agrárembere kitüntető díj Jövő agrárszakembere kategória döntőse.

Médiamegjelenések

Kapcsolat